Top

Veteranen

  • Veteranen
€ 16,99
9,99
Verwachte levertijd: 2 werkdagen


Aantal dvd's : 2
Speelduur : Ongeveer 240 minuten
Taal : Nederlands gesproken
Wanneer kun je iemand een held noemen? Is zo'n titel voorbehouden voor acties aan het front en in oorlogstijd of kun je ook in vredestijd een held zijn?Nederlandse Helden is een intrigerend drieluik van Hans Heijnen over onze helden uit verschillende tijden. In deze box vind u de documentaires, In Vredesnaam, Groetjes uit Libanon en zijn nieuwste documentaire Helden.

Helden:
Een documentaire over vier dragers van dapperheidsonderscheidingen. Een daarvan is de oudste nog levende Ridder Militaire Willems-Orde (MWO), de Limburger Albert Hoeben. Hij kreeg zijn onderscheiding voor een bijzondere actie in Nederlands-Indië. Meer dan vijftig jaar duurde het voor er een nieuwe Nederlandse Ridder MWO bij kwam: Marco Kroon, die voor zijn acties als commando in Afghanistan gedecoreerd werd. Vlak voor zijn nieuwe missie naar Mali blikt hij voor het eerst terug op de roerige periode na zijn ridderslag door koningin Beatrix. De nog altijd vitale Joke Folmer vertelt over de meer dan driehonderd mensen die zij in de Tweede Wereldoorlog over de grens in veiligheid bracht, onder wie veel Amerikaanse en Engelse piloten. Daarvoor kreeg zij de Bronzen Leeuw en enkele hoge buitenlandse onderscheidingen. De jongste van het stel is ex-korporaal Mike van de Vondervoort die na zijn missies in Irak en Afghanistan ging thaiboksen en als dj actief werd. Als medic verzorgde hij in Uruzgan onder zwaar vuur zijn gewonde maten na een zelfmoordaanslag. Uiteindelijk bleef iedereen in leven en kreeg hij voor zijn inzet het Kruis van Verdienste. Speelduur ca. 57 minuten)


Groetjes uit Libanon:
Documentaire over de ontploffing van een legervoertuig 30 jaar geleden in Libanon. De jarige van het stel die voorin mocht zitten werd verpulverd en drie overlevenden gaan terug naar de plek waar het gebeurde. (Speelduur ca 48 minuten)


In Vredesnaam:
Documentaire over Nederlandse militairen die vanaf de jaren '50 op vredesmissie over de hele wereld werden gestuurd, van Korea tot Kaboel. (speelduur ca. 47 minuten)


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code