Top

Somme, the / Death of the Red Baron

  • Somme, the / Death of the Red Baron
€ 11,99
7,99


Aantal dvd's : 2
Speelduur : Ongeveer 150 minuten
Taal : Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Verzendkosten : € 2,95
The Somme: 
Op 1 juli 1916, de eerste dag van de slag om de Somme, voltrekt zich een ongekend drama. Nooit eerder vielen er zoveel doden op één oorlogsdag. 25.000 soldaten worden afgeslacht. De meeste al in het eerste uur! Door hun leiders worden ze als kanonnenvoer ingezet. We volgen een groep jonge mannen waaronder Soldaat Cyril Jones. De 15 jarige Cyril heeft gelogen over zijn leeftijd en staat te trappelen om de Duitse vijand op zijn donder te geven. Hij heeft geen idee wat hem te wachten staat. Zodra het fluitje gaat zal
hij samen met duizenden anderen aanvallen. Ook de Amerikaanse Mary Borden trekt naar Noord Frankrijk om voor het Rode Kruis te komen werken. In een veldhospitaal zal ook haar jeugd in een paar dagen voorgoed voorbij zijn. Krachtig, indrukwekkend, meeslepend en onvoorstelbaar!

  The death of the Red Baron:
De ‘Red Baron’ ofwel de Rode Baron was de meest gevreesde Duitse gevechtspiloot tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Duitsland een fenomeen, buiten Duitsland erkend om zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Manfred von Richthofen haalde maar liefst ruim 80 directe tegenstanders neer! Hiermee was hij verreweg de gevaarlijkste en dodelijkste Duitse gevechtspiloot van de Eerste Wereldoorlog! In de ochtend van 21 april 1918 gebeurt het onvermijdelijke. De Baron wordt zelf neer-geschoten en crasht in een Frans veld. Hij sterft aan één enkele schotwond. Wie schoot Manfred von Richthofen neer? Discovery Channel maakt een prachtige reconstructie van zijn laatste minuten en komt met verbluffende antwoorden! De Rode Baron is een legende omgeven door mysteries die we nu eindelijk ontrafeld zien!

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code