Top

DVD Zwarte Soldaten

  • DVD Zwarte Soldaten
€ 15,99
12,99
Product is (tijdelijk) niet leverbaar.


Aantal dvd's : 1

Tijdsduur : Ongeveer 55 minuten

Taal : Nederlands gesproken (Engelse ondertiteling is een optie)

 

Zwarte Soldaten is een documentaire over diegenen die bij uitstek als foute Nederlanders worden gezien: de Nederlandse SS'ers. In totaal traden 25.000 landgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog toe tot de Waffen-SS en versterkten zo Hitlers legermacht.

In Zwarte Soldaten komen zes van hen voor het eerst aan het woord. Op onverbloemde, schokkende en confronterende wijze vertellen ze over hun keuze voor de SS, over hun ervaringen aan het front en over de aantrekkingskracht van het nationaal-socialisme. 

Sommigen van hen worstelen met de keuzes die ze indertijd gemaakt hebben, anderen zijn nog steeds overtuigd van de juistheid van hun racistische en antisemitische opvattingen.

 

Zwarte Soldaten heeft op het Nederlands Film Festival 2011 het Gouden Kalf gewonnen voor beste korte documentaire. De prijs werd uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in de Stadsschouwburg Utrecht.

 

Ook is Zwarte Soldaten genomineerd voor een Erasmus EuroMedia Award. Deze prestigieuze Europese prijs werd op 14 oktober 2011 uitgereikt in Wenen. Met de EuroMedia Awards worden Europese mediaproducties geëerd die bijdragen aan de discussie rondom Europa en het uitdragen van de Europese waarden.Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code