Top

Theirs is the glory

  • Theirs is the glory
rating 4
(4 / 1 Reviews)
€ 14,99
9,99
Product is (tijdelijk) niet leverbaar.


Aantal dvd's : 1

Speelduur : Ongeveer 80 minuten

Taal : Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Verzendkosten : € 2,95


Theirs is the Glory is een Britse verfilming van de Slag om Arnhem uit 1946. De film werd geregisseerd door Brian Desmond Hurst, naar een scenario van Terence Young, en beleefde zijn première op 17 september 1946.

Voor de verfilming werden de militairen, artsen en verpleegkundigen die twee jaar eerder ter plaatse hadden gevochten, opgeroepen om als acteur terug te keren naar onder meer Arnhem en Oosterbeek. De militairen van de Britse 1e Airbornedivisie ontvingen een vergoeding van 3 pond per dag.

De film werd, grotendeels geïmproviseerd, opgenomen tussen de kapotgeschoten gebouwen en met de wrakken van militair materieel als rekwisieten. De ontbrekende brug over de Rijn in Arnhem werd eenvoudig op een glasplaat getekend, die bij de betreffende opnames voor de lens van de camera werd geplaatst.

 

Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

JJ (16-02-2017) rating 4 Eindelijk deze film in bezit. Ik ben meerdere malen in Arnhem en Oosterbeek geweest. Bizar te weten dat deze film vlak na de oorlog al is gemaakt, in deels nog de puinhopen die er lagen.

Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code