Top

Memphis Belle, the fight for the sky

  • Memphis Belle, the fight for the sky
€ 9,99
7,99
Product is (tijdelijk) niet leverbaar.


Aantal dvd's : 1
Speelduur : Ongeveer 60 minuten
Taal : Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Documentaire
In de eerste drie maanden van deelname aan de luchtstrijd boven Europa verloor de U.S. Air Force 80% van haar vliegtuigen. De leiding van de luchtmacht besloot een 'bonus' in te stellen voor elke crew die 25 missies uitvloog; een 26ste missie: naar huis!

De Memphis Belle vloog haar eerste missie op 7 November 1942 naar Brest in Frankrijk. Haar laatste missie voerde op 17 mei 1943 wederom naar Frankrijk, naar Lorient. Tussendoor waren er 23 missies geweest boven Frankrijk, België en Duitsland. In totaal had de machine 60 ton bommen op de vijand losgelaten, 20.000 luchtmijlen gevlogen (148 uur en 50 minuten onderweg). Gedurende de missies werden er 8 vijandelijke vliegtuigen neergehaald, werd het vliegtuig doorzeefd met kogels en Flak-ijzer, werd de staart er bijna geheel afgeschoten en werd er 9 keer een motor vervangen!

Geen van de bemanningsleden raakte ooit zwaargewond.

De bemanning had het vliegtuig voor het eerste gezien in Bangor, Maine in het najaar van 1942. De eerste vlucht ging naar Memphis waar het toestel gedoopt werd en de naam kreeg ter ere van het liefje van piloot Robert K. Morgan; Ms. Margaret Polk.

Het logo werd op de neus van het vliegtuig gezet door Korporaal Tony Starcer, naar voorbeeld van een ontwerp van de bekende pin-up schilder George Petty.


 

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code