Top

De Eerste Wereldoorlog

  • De Eerste Wereldoorlog
€ 12,99
9,99


Aantal dvd's : 3
Speelduur : Ongeveer 240 minuten
Taal : Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Verzendkosten : € 2,95
De Eerste Wereldoorlog, die ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog werd genoemd, was een wereldoorlog gecentreerd in Europa die begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918. Nog altijd is 11 november bekend als wapenstilstandsdag. Voor een deel werd de wapenwedloop in 1912 en 1913 aangespoord door nationalistische en militaristische groepen, die hun regeringen passiviteit in het gezicht van externe bedreigingen verweten. Sommige historici hebben gewezen op de toenemende populariteit van het militarisme en het radicaal-nationalisme als oorzaken voor de oorlog.

Deze indrukwekkende 3 DVD set neemt u mee terug naar deze oorlog in het begin van de 20e Eeuw. Een donkere periode in de geschiedenis van Europa. Oostenrijk-Hongarije verklaarde de oorlog aan Servië en dat betekende het begin van een gruwelijke periode met zinloze slachtpartijen en vele doden.

Vooral de loopgravenoorlog in België was een ware hel. De beelden hiervan spreken voor zich ... Extra aandacht in deze box voor de slag om de Somme. Door de ogen van een jonge soldaat zien we hoe verschrikkelijk deze dag is geweest. Nog nooit vielen er zoveel doden op één oorlogsdag!

Inhoud:

- History WW1
- History WW1
- The Somme

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code